El presente blog está dedicado a la figura de Gaius Iulius Caesar, el romano más grande de todos los tiempos, así como al concurso sobre su figura que se realiza anualmente en el Colegio Sagrada Familia PJO de Valencia entre mis alumnos de ESO. También me sirve como medio de expresión y comunicación con mis alumnos y mis compañeros de Historia, de Clásicas, de Ludi Saguntini,de Prosopon, de Chiron y de cualquier curioso que se quiera acercar. Mi nombre es Txema Gil. Sed bienvenidos.

viernes, junio 01, 2012

Taller de Falanges -LA BATALLA FINAL- 1r ESO



Huí hem fet la darrera sessió del taller d'hoplites grecs i de la falange (fent click ací podreu vore la programació i fonamentació teòrico-pedagògica del mateix) Hem fet un bon grapat de coses amb aquest taller al darrer mes:
  • Hem elaborat el nostre propi hoplon de cartró (fent click ací podeu vore el video)
  • S'hem documentat i fet un fantàstic treball sobre monstres mitològics grecs (fent click ací la fonamentació i instruccions teòriques de realització del mateix; fent click ací pel.lis i recomanacions del profe per ajudar a documentar-nos i fent click ací el resultat del treball i la seua aplicació pràctica en un video)
  • Després pintarem el nostre monstre mitològic favorit al nostre hoplon i aquest fou el resultat final. Els hoplites estaven equipats per a la lluita. Podeu comprovar-lo fent click ací.
  • Però encara no estavem preparats per a la batalla. Faltaven els coneiximents teòrics de com es lluitava a l'antiga Grècia, la importància de les falanges, i del ciutadà-hoplita, l'equipament, el procés previ a la batalla, les grans campanyes històriques i inmortals personatges... I tot açò ho explicarem a classe mitjançant un power point que podeu veure fent click ací.
  • I per fi arribà el dia de la gran batalla. Huí. El dia que la glòria i la Història ens havia reservat...
LES GUERRES DEL PATROponés
han començat huí.

Aquest és el resultat:

No hay comentarios: